tiistai 18. helmikuuta 2020

Kansallispukuprojekti

Tallennan tänne yritykseni saada käytettynä ostetusta, vanhasta Keski-Suomen tarkistamattomasta kansallispuvusta itselleni sopivamman. Jollei pukuun saa riittävästi lisättyä mittoja, niin ainakin tarkoitus on kunnostaa kyseinen yksilö. Osallistun tänään alkaneelle kansallispukuverkkokurssille, jotta saan tietoa ja taitoa sekä uskallusta ryhtyä hommaan. Kurssin pitäjä on kansallispukuammattilainen ja -valmistaja Soja Murto.

Hameen vyötärönauha pitäisi purkaa ja vaihtaa kiinnityssysteemi sopivampaan. Samalla tavoitteena saada lisättyä vyötärönympärykseen joitakin senttejä. Tältä näyttää Vuorelman 80-luvulla(?) tekemä Keski-Suomen kansallispuvun hameen vyötärö sisäpuolelta.

Helman käänne. Saisikohan siitä lisäpituutta muutaman sentin 🤔

Ja blogger näköjään kääntää kännykällä pystyssä otetut kuvat vaakaan.. No, koitetaan jatkossa suosia vaakakuvia. Tässä tarkistamattomaan pukuun kuuluva paita, joka on melko lyhyt ylipäätään eikä siihen kuulu alisia. Pääntiessä on nepparikiinnitys.

Erikseen ostamani Keski-Suomen tarkistetun puvun paita, joka sekin ilman alisia, mutta helma on muuten hieman pidempi. Kummassakaan paidassa ei ole kainalolappuja enkä tiedä kuuluisiko niissä olla?Varsinaisesti tänne julkaisun tarkoitus on saada oman pukuni kuvat ja ongelmakohdat nettiin, jotta voin tarvittaessa jakaa linkin verkkokurssin opettajalle lisäohjeita saadakseni. En siis odota yleisöryntäystä julkaisuille 😁 Voi myös olla, että jatkossa en juurikaan laita tekstiä kuvien lisäksi. Riippuu miten aika antaa myöten. Ei toki haittaa jos tänne joku eksyy lukemaan ja sattuu vaikka saamaan kansallispukukärpäsen pureman ❤️

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti